25 jaar expert
digitalisering bodemonderzoek

TerraIndex verbetert en waarborgt de kwaliteit van bodemonderzoek door het onderzoeksproces te digitaliseren, optimaliseren en te integreren. Samen met onze klanten en partners streven we naar een verantwoorde realisatie van bouw- en infrastructuurprojecten wereldwijd – zonder onnodige risicos.

TerraIndex

Digitalisering bodemonderzoek van groot belang voor gezondheid bevolking wereldwijd.

Wij geloven dat kwalitatief bodemonderzoek de basis vormt voor een verantwoorde realisatie van bouw- en infrastructuurprojecten. Betrouwbare resultaten zijn van cruciaal belang voor de gezondheid van de bevolking en een goed georganiseerd proces waarborgt de veiligheid van de onderzoekers.

Wij zijn expert op het gebied van bodemonderzoek en stellen ons op als betrokken partner en consultant voor menig organisatie. Al sinds 1996 helpt TerraIndex haar klanten hun belangrijke werk optimaal uit te voeren, data te digitaliseren en processen veiliger in te richten en te automatiseren. Ook hebben wij voor de Nederlandse overheid de toetsing webservice BoToVa ontwikkeld.

Wat 25 jaar geleden begon met een Psion MX en de eerste veldwerksoftware: BoorManager, is uitgegroeid tot onze huidige state of the art software. TerraIndex maakt het gehele bodemonderzoek betrouwbaarder en efficiënter – van veldwerk tot rapportage. 1300+ gebruikers gebruiken dagelijks TerraIndex, wat jaarlijks resulteert in onder meer 1 miljoen+ labopdrachten. 

We gaan voor optimale klanttevredenheid en continu vooruitgang

Wij staan constant in contact met onze klanten – aan de bureauzijde, in het veld en het laboratorium – om blijvend obstakels en kansen in kaart te brengen en te luisteren naar wensen en ideeën. Zo kunnen we onze software blijven ontwikkelen en steeds meer waardevolle features toevoegen. We gaan voor optimale klanttevredenheid en een nauwe samenwerking waarin we ons opstellen als partner en collega.

Als team kijken we continu naar wat goed gaat én naar wat er nóg beter kan. Binnen onze eigen samenwerking, die met onze klanten en in de samenwerking tussen de verschillende ketens in de branche. We blijven zoeken naar manieren om bodemonderzoek nauwkeurig en efficiënter te maken, zodat onze klanten hun opdrachtgevers steeds sneller van betrouwbare resultaten kunnen voorzien. 

TerraIndex is al sinds 2010 een begrip binnen de Europese markt en de enige software ter wereld die een geïntegreerde totaaloplossing biedt voor het gehele bodemonderzoeksproces. Ons streven is om TerraIndex in 2025 bij de internationale top 20 onderzoeksorganisaties te implementeren en zo bij te dragen aan meer veiligheid en gezondheid wereldwijd.

Onze kernwaarden

Het kan altijd beter
Niet omdat we ontevreden zijn, maar omdat we altijd kans zien om extra waarde toe te voegen voor onze klanten. Van nieuwe features in onze software, heldere informatievoorziening tot aan de manier waarop we klanten te woord staan. We blijven onszelf uitdagen het steeds nét weer beter te doen.

– TerraIndex heeft een uptime van maar liefst 99.9%
– Iedere twee weken wordt een nieuwe functionaliteit ontwikkeld
We gaan voor échte fans
Wij willen geen tevreden klanten, maar écht blije fans. Wij geloven sterk in de kracht van bottom-up, zowel in onze organisatie als klantbenadering. Wij gaan voor het wauw-effect bij de eindgebruiker. Als die met plezier zijn werk kan doen – zonder onnodige frustraties – dan is onze werkdag ook geslaagd.

– Onze fans beoordelen ons gemiddeld met een 8,1
– Maandelijks organiseren we een live interactief vragenuurtje
Samen bereiken we meer
Een goede samenwerking staat bij ons voorop, zowel in het team als met onze klanten en alle partners binnen de branche. Alleen door elkaars kennis en kunde te respecteren, naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren, kunnen we samen streven naar de hoogste kwaliteit bodemonderzoek.

– Twee keer per jaar expertklantdagen met interessante workshops
– Functionaliteiten worden in samenwerking met klanten ontwikkeld
We houden het graag leuk
Voor onze klanten en voor onszelf. Werk moet leuk zijn en successen mogen gevierd worden. Wij zijn betrokken en sociaal, geen leverancier maar een partner. We kennen onze klanten – en zij ons. We staan stil bij overwinningen en juichen elkaars ambities en plannen toe.

– Ieder kwartaal een spetterend webinar vol met nieuwe ontwikkelingen

Leer ons kennen
Het TerraTeam

BramArdesch

Completely synergize resource taxing relationships via premier niche markets.

SteveMassar

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change before vertical architectures.

RobinHuisman

Completely synergize resource taxing relationships via premier niche markets.

DelphineMichault

Quickly drive clicks-and-mortar catalysts for change before vertical architectures.

Onze partners

De kwaliteit van het bodemonderzoek is sterk afhankelijk van de samenwerking tussen de verschillende ketens binnen het onderzoeksproces. Wij delen onze kennis en kunde met diverse brancheorganisaties, kenniscentra, laboratoria en andere partners die betrokken – of gebaat – zijn bij kwalitatief bodemonderzoek. Samen zorgen we voor meer veiligheid en minder risico’s binnen de realisatie van bouw- en infrastructuurprojecten.
TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering Eurofins
TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering SGS
TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering TNO
TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering VVMA
TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering VOTB
TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering SIKB
TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering Agrolab

Terra Tijdlijn

1996.

Oprichting I.T. Works

Herry Bruins en Henco van der Weijden richten I.T. Works op vanuit Delftse studentenhuis “Jvb29”. Voor 2000 gulden wordt een Psion MX gekocht en de eerste veldwerksoftware ontwikkeld: BoorManager.

1997.

Eerste laboratoria gebruiken BoorManager

Ondanks gevestigd te zijn in een woonhuis dat op de slooplijst stond, wordt er vol ambitie groots uitgepakt op de Ecotech Europe ’97. De eerste laboratoria startten met het gebruik van BoorManager.

1998.

TerraIndex digitaliseert bodemonderzoek SBNS en HSL

De grote saneringsoperatie van de NS (SBNS) en de aanleg van de HSL zijn gestart. TerraIndex wordt gevraagd het bodemonderzoek te digitaliseren. 

1999.

Koppeling gemaakt met GPS

Er wordt een koppeling met GPS gemaakt. Met het gebruik van RDS-dGPS kan een nauwkeurigheid gehaald worden van 1 meter.

2000.

Ontwikkeling eerste uitwisselstandaard

Samen met de laboratoria wordt de eerste uitwisselstandaard ontwikkeld: de SIKB0101, die wij tot op de dag van vandaag nog steeds beheren.

2001.

TerraIndex wordt begrip in de Vlaamse markt

De OVAM (Openbare Vlaamse Afval Maatschappij) vraagt al het bodemonderzoek digitaal aan te leveren inclusief coördinaten. Ook in de Vlaamse markt wordt TerraIndex een begrip.

2007.

Eerste pilots via Remote Desktop uitgevoerd

De eerste pilots via Remote Desktop, worden uitgevoerd. TerraIndex is daarmee een van de eerste professionele SAAS-oplossingen.

2015.

Ontwikkeling en lancering tablet app voor Windows en iPad

De tablet app voor Windows en iPad wordt ontwikkeld en gelanceerd.

2016.

Omzetten eigen toetsingmodule naar BoToVa

TerraIndex zet de eigen toetsingsmodule om naar de wettelijk vastgelegde en openbaar te gebruiken BoToVa (Bodem Toets en Validatie Service).

2018.

Overstap naar Microsoft Azure

Er wordt besloten over te stappen naar Microsoft Azure.

2020.

Eerste Franse adviesbureaus in productie

De eerste Franse adviesbureaus maken gebruik van TerraIndex.

2021.

Lancering Streamline en verhuizing hoofdkantoor

Lancering TerraIndex Streamline en verhuizing naar Groene Haven 282 in Delft.

2023.

Top 20 Franse adviesbureaus

TerraIndex bedient de top-20 Franse adviesbureaus in het digitaliseren van bodemonderzoek.

Kom jij ons Terrateam
versterken?

Ben jij innovatief, klantgericht en ondernemend? Heb je affiniteit met mens, milieu en veiligheid? Ben je op zoek naar een mooie baan of leuke stage in een vooruitstrevend bedrijf in omgeving Delft? Bekijk onze vacatures en kom ons TerraTeam versterken!

TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering

Vraag een vrijblijvend
adviesgesprek en live demo aan  Plan een adviesgesprek en demo in
  Na aanmelding ontvang je een bevestiging met de inloggegevens. Het gesprek en de demo duren ± 90 minuten en er kunnen 3 mensen deelnemen.
  Leer TerraIndex en het proces kennen
  Ontdek hoe TerraIndex het onderzoeksproces vereenvoudigt en de onderzoekskwaliteit verhoogt.
  Ontvang een vrijblijvend advies
  Ontvang advies over procesoptimalisatie binnen jullie organisatie en de implementatie van TerraIndex.
  TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering
  TerraIndex

  TerraIndex is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van automatisering, standaardisering en ketenintegratie van bodemonderzoek. Met de TerraIndex software kan het gehele proces – van veldwerk tot rapportage – snel, veilig en nauwkeurig worden uitgevoerd.

  Contact

  De Groene Haven 282
  2627 CD Delft
  Nederland

  +31 15 251 2840
  info@terraindex.com

  KVK 27239531
  BTW-nummer NL810289374B01
  IBAN NL36RABO0383427118
  SWIFT code RABONL2U

  Blijf op de hoogte!

  Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het automatiseren van bodemonderzoek? 1 keer in het kwartaal geven we een Webinar waarin we je meenemen in alle ontwikkelingen rondom TerraIndex en de markt. Daarnaast laten we op onze wiki zien wat de nieuwe features in TerraIndex zijn en kun je zien wat er op de roadmap staat.

   TerraIndex © 2021