Na een lange periode elkaar alleen maar online te hebben gezien en gesproken, was het vorige maand eindelijk weer mogelijk elkaar face-to-face te ontmoeten tijdens de TerraIndex Expertgroep. We waarderen het enorm dat experts de tijd hebben genomen om samen met elkaar te kijken naar hoe we nog beter kunnen samenwerken.
Naar de toekomst toe willen we ook met experts nadenken over hoe we ‘samenwerken’ breder kunnen definiëren, dan enkel het product ‘TerraIndex’. Het hoeft tenslotte niet altíjd over ons te gaan. De onderwerpen die deze dag de revue passeerden:
- Uitleg van en feedback op de ontwikkelingen van de afgelopen periode;
- Asbest: dataverzameling en toetsing;
- Verbeteringen in Tabelinvoer;
- Werkvoorbereiding (en aanverwante ideeën).
We hebben tijdens deze dag veel waardevolle input en inspiratie ontvangen. Hieronder vinden jullie een beknopte samenvatting van wat er is besproken. Er staat ook alweer een nieuwe datum gepland voor 2022. Wil je hierbij zijn, meld je dan alvast aan via onderstaand formulier.
Terugblik: TerraIndex update (waarom)
Naast de gebruikelijke terugblik op wat er ontwikkeld is aan features en aanpassingen, hebben we ook geprobeerd om dit in perspectief te plaatsen (prioriteiten en input van de expertgroep). Voor ons zijn de expertgroepen met name waardevol omdat we op een interactieve wijze horen wat de marktontwikkelingen en aansluitende behoeftes zijn. Deze informatie nemen wij weer mee in de ontwikkeling van TerraIndex. Het is ook een uitgelezen mogelijkheid om processen te standaardiseren en ontwerpen hiervoor direct te valideren. Tijdens de expertgroep hebben we iets meer de nadruk gelegd op het leuker en makkelijker maken van het werk van de experts. Zo hebben we dezelfde week (of zelfs dag) gelijk een aantal aanpassingen doorgevoerd:
- Alle watermonsters selecteren in de labopdrachtmodule;
- Vanaf meerdere plekken in TI Web naar rapporten kunnen navigeren (en deze in een nieuw tabblad laten openen);
- Toevoegen van de eerste Nederlandse PFAS-toetsing.
De ontwikkelingen die we hebben doorgevoerd zijn ook in categorieën geplaatst, die grofweg de prioriteit qua gewicht bepalen:
- TerraIndex moet werken; geen performance problemen;
- TerraIndex moet kloppen; data en berekeningen zijn correct; ook met regel- of wetswijzigingen;
- TerraIndex moet bestaande processen ondersteunen en vergemakkelijken;
- TerraIndex moet nieuwe processen ondersteunen;
- TerraIndex moet steeds makkelijker in gebruik zijn.
Terugblik: TerraIndex update (wat)
Tijdens deze informatieve dag hebben we de experts ook meegenomen in de ontwikkelingen van de afgelopen periode en de activiteiten die zijn toegevoegd aan TerraIndex, waaronder: betere datasets in uitwisselingen, back-ups TI App naar de cloud (en niet alleen lokaal), meetpunten (in bulk) verplaatsen en dupliceren, PFAS België, tabel analyse- en toetsresultaten, kaartafbeeldingen op schaala Asbest veldmengmonsters in labopdrachtmodule en nog veel meer. Voor een uitgebreid verslag van alle ontwikkelingen die recent zijn toegevoegd aan TerraIndex, neem contact op met Steve Massar steve@terraindex.com. Daarnaast is er natuurlijk ook hard aan Streamline gewerkt. Tijdens de expertgroep was er niet de mogelijkheid om hier echt dieper op in te gaan, een update volgt later.
Ook zijn er ook ontwikkelingen buiten de applicatie om, denk aan:
- Maandelijkse vragenuurtjes; voor met name beginnende collega’s, zodat ook zij de weg naar TerraIndex weten te vinden en gericht vragen kunnen stellen;
- TerraIndex Wiki https://Wiki.terraindex.com; platform waar marktinformatie gedeeld kan worden. Dit is nog in opbouw, maar kan al goed gebruikt worden;
- De nieuwe website; waar je je kan aanmelden voor Webinars, Vragenuurtjes en Expertgroepen;
- De mogelijkheid om doorlopende input op de Roadmap te kunnen geven via het menu-item.
Terugblik: TerraIndex update (hoe)
Het laatste deel van de dag bestond uit interactieve workshops over asbest, tabelinvoer en werkvoorbereiding. Voordat we aan deze workshops begonnen, namen we de experts kort mee in de feedback van vorige expertgroepen:
- Meer interactie en features uitproberen;
- Inspraak over onderwerpen;
- Vooraf informatie delen;
- Eerste uitkomsten workshops delen in bijeenkomst.
Met betrekking tot de Roadmap van TerraIndex was de top-3 van feedback:
- Veldmengmonsters in de TerraIndex app;
- Uitbreiding en verbetering tabellen;
- KLIC in de TerraIndex app.
Ons team heeft een onverminderde focus om alle features in TerraIndex te krijgen. Het lukt ons niet altijd om alle punten (direct) door te voeren, maar het blijft voor ons waardevol om deze feedback te ontvangen van de experts. In conclusie; een wederom waardevolle dag waarbij het maar weer eens duidelijk werd wat de kracht is van het face-to-face contact. Hopelijk laat de huidige situatie het toe om meer van deze lsessies te organiseren.
Aanmelden voor de volgende sessie
We zijn van plan in april 2022 de eerste TerraIndex Expertgroep Live sessie te organiseren; locatie, datum en tijd volgen spoedig. Ben jij een expert? Meld je dan via onderstaand formulier alvast aan en blijf op de hoogte: