ActueelTIWeb Newsfeedsso_nlStatus BoToVa en Omgevingswet / Lokale normen 29-11-2023 - TerraIndex

Op dit moment is er veel onduidelijkheid over de BoToVa toetsingen en de aankomende Omgevingswet. Samen met de labs zijn wij in overleg met RWS om hier meer duidelijkheid in te krijgen.

Helaas heeft RWS ons nog niet de beloofde informatie gegeven omtrent welke toetsingen er klaar zullen zijn in de BoToVa service. Hierdoor kunnen wij jullie helaas nog niet informeren welke toetsingen er wel of niet klaar zullen zijn per 1 januari en wat hiervan de impact zal zijn voor jullie.

Rijkswaterstaat zal een voorlichtingsbijeenkomst organiseren voor jullie als eindgebruikers waar jullie vragen kunnen stellen en wat hun plan is per 1 januari rondom missende toetsingen voor de omgevingswet. Zowel de labs als wij proberen zoveel mogelijk duidelijkheid te eisen bij Rijkswaterstaat.
Wanneer wij de informatie krijgen van Rijkswaterstaat en ze hebben aangegeven wanneer het moment van de voorlichtingsbijeenkomst is zullen wij jullie hierover informeren. Er is nu aangegeven dat dit uiterlijk 1 december bekend zal zijn.

Hiernaast loopt er bij de VKB een traject om de de gebiedsspecifieke toetsingen onder te brengen in een nieuwe webservice (aangezien BoToVa dit niet gaat oppakken). Deze zal echter niet 1 januari af zijn. Wanneer hier een concrete planning van bekend is zullen wij dit ook naar jullie communiceren. We kunnen dan ook meer communiceren hoe deze toetsingen eruit komen te zien, ook ivm de verschillende parameters die opgegeven moeten kunnnen worden.

Wij delen in de frustratie over de huidige onduidelijkheid en zetten ons volledig in om meer informatie te verkrijgen. Helaas bevindt dit zich buiten onze controle.

Wij hopen jullie snel verder te kunnen informeren.

TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering
TerraIndex

TerraIndex is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van automatisering, standaardisering en ketenintegratie van bodemonderzoek. Met de TerraIndex software kan het gehele proces – van veldwerk tot rapportage – snel, veilig en nauwkeurig worden uitgevoerd.

Contact

De Groene Haven 282
2627 CD Delft
Nederland

+31 15 251 2840
info@terraindex.com

KVK 27239531
BTW-nummer NL810289374B01
IBAN NL36RABO0383427118
SWIFT code RABONL2U

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het automatiseren van bodemonderzoek? 1 keer in het kwartaal geven we een Webinar waarin we je meenemen in alle ontwikkelingen rondom TerraIndex en de markt. Daarnaast laten we op onze wiki zien wat de nieuwe features in TerraIndex zijn en kun je zien wat er op de roadmap staat.

    TerraIndex © 2024