Highlights NLZoekfunctie bij labopdracht - TerraIndex

Achtergrond

Bij het maken van een labopdracht zet je je (meng)monsters in op een analyse. Met de hoeveelheid verschillende analyses die er zijn waar je grond en grondwater op kan analyseren, kan het zo zijn dat je volledig verdwaald raakt in een oerwoud van mogelijkheden. Vaak ben je specifiek op zoek naar een analyse, zoals het welbekende standaardpakket waar iedere bodemadviseur zo vaak mee te maken krijgt dat het woord STAP niet meer doet denken aan een avondje uit gaan of het maken van een mooie wandeling, maar een reden om je laptop uit het raam te gooien. Wanneer er dan gevraagd wordt of je het inclusief lutum en organische stof wilt doen kun je een sarcastische ‘wat denk je zelf?’ verwachten.

Heb je deze namelijk niet meegenomen zijn je resultaten bijna net zo nutteloos als een onderwaterhaardroger (leuk woord voor galgje). Of je moet het geluk hebben dat er daadwerkelijk niks is aangetroffen. Leuk voor de opdrachtgever, maar als adviseur heb je dan wel een ietwat saaie dag. Of een lekker rustige, het is maar net hoe je het bekijkt. Gelukkig is er ook een functie dat je deze specifieke analyse waar je naar op zoek bent gewoon in kan typen en dan verschijnt deze! Klik dus simpelweg op het zoek-icoontje en typ de analyse in die je in wilt zetten. Gevonden? Super! Je kan zelfs checken welke stoffen er daadwerkelijk geanalyseerd gaan worden. Dan weet je zeker dat je de goede te pakken hebt! Woehoe.

Wat denk je zelf?

Voorbeelden

Een aantal voorbeelden van analyses die je in kun zetten:

  • cyanide (kijk nou wordt het interessant)
  • Standaardpakket (jep, noem hem toch nog maar een keer…)
  • Zware metalen pakket
  • BTEXN
  • VOCl

Natuurlijk zijn er nog veel meer! En dan hebben we het nog niet eens over asbest gehad (let op: heb je wel aangegeven dat het asbestverdacht is aan het lab? Zij willen ook veilig werken!)

Ervaringen
Vanuit ons

We hebben gemerkt dat het veel makkelijker is om te kunnen zoeken naar analyses dan erdoor te bladeren. Mensen gaan hierdoor veel sneller door de labmodule heen.

Vanuit klanten

Ook van (ex-)gebruikers hebben we te horen gekregen dat de zoekfunctie erg gewaardeerd wordt. Ze kunnen eigenlijk niet meer zonder!

 

TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering
TerraIndex

TerraIndex is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van automatisering, standaardisering en ketenintegratie van bodemonderzoek. Met de TerraIndex software kan het gehele proces – van veldwerk tot rapportage – snel, veilig en nauwkeurig worden uitgevoerd.

Contact

De Groene Haven 282
2627 CD Delft
Nederland

+31 15 251 2840
info@terraindex.com

KVK 27239531
BTW-nummer NL810289374B01
IBAN NL36RABO0383427118
SWIFT code RABONL2U

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het automatiseren van bodemonderzoek? 1 keer in het kwartaal geven we een Webinar waarin we je meenemen in alle ontwikkelingen rondom TerraIndex en de markt. Daarnaast laten we op onze wiki zien wat de nieuwe features in TerraIndex zijn en kun je zien wat er op de roadmap staat.

    TerraIndex © 2024