DigitaliseringBetrouwbaarheidEfficiëntieTijdbesparingSerpol Frankrijk: ‘Digitaliseren is belangrijk, het hoort bij deze tijd’

Serpol TerraIndex software digitalisering automatisering bodemonderzoek

Al sinds 1983 helpt SERPOL haar klanten milieuproblemen op te lossen in verschillende gebieden, met de nieuwste technologische innovaties. Bij SERPOL werken 200 medewerkers, verspreid over 11 filialen in Frankrijk en Spanje.

‘Digitaliseren is belangrijk, het hoort bij deze tijd’

Voordat wij ons onderzoeksproces digitaliseerden moesten wij ter plaatse veel papierwerk invullen. Helaas is er wel eens informatie verloren gegaan, met vervelende gevolgen. Op kantoor moesten we de data uit het veld opnieuw invoeren in Excel, waarbij we wel eens fouten aantroffen. Uiteindelijk besteedden we twee keer zoveel tijd aan het invoeren van data, en de kans op fouten was groter.

Een paar jaar geleden zijn we begonnen met het digitaliseringsproces binnen het hele bedrijf. Tijd besparen en de kans op fouten minimaliseren waren voor de directie de belangrijkste redenen om het onderzoeksproces te digitaliseren.

We kozen voor TerraIndex vanwege het gebruiksgemak en het speelse ontwerp. Gegevens zijn eenvoudig in te voeren, zowel op kantoor als in het veld. Het TerraIndex team is gemakkelijk te bereiken en biedt goede ondersteuning bij de implementatie van de software. Vragen worden snel beantwoord en de software wordt aangepast aan onze werkwijze en de protocollen binnen de Franse markt. Bij TerraIndex hadden we vanaf het begin een goed gevoel: ze traden niet enkel op als verkopers van software, maar waren direct een verlengstuk van onze organisatie.

Doordat het veld eenvoudig met kantoor kan schakelen, kunnen we data veel sneller inzichtelijk maken. De ingenieur ontvangt de data direct zodra het boren klaar is. Ook de veldwerker vraagt – indien nodig – eenvoudig ontbrekende informatie op, waarna de gegevens direct gesynchroniseerd worden in de app. Hiernaast kunnen we sneller analyses aanvragen bij laboratoria, mede doordat monsters al in het veld zijn gescand. We zitten nu nog in de uitrolfase en hebben TerraIndex net in gebruik, maar zijn er zeker van dat TerraIndex ons gaat helpen veel tijd te besparen in het onderzoeksproces.

Digitaliseren is belangrijk, het hoort bij deze tijd: we krijgen steeds meer informatie, die steeds sneller verwerkt moet worden. TerraIndex stelt ons in staat efficiënter en beter te werken.

TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering
TerraIndex

TerraIndex is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van automatisering, standaardisering en ketenintegratie van bodemonderzoek. Met de TerraIndex software kan het gehele proces – van veldwerk tot rapportage – snel, veilig en nauwkeurig worden uitgevoerd.

Contact

De Groene Haven 282
2627 CD Delft
Nederland

+31 15 251 2840
info@terraindex.com

KVK 27239531
BTW-nummer NL810289374B01
IBAN NL36RABO0383427118
SWIFT code RABONL2U

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het automatiseren van bodemonderzoek? 1 keer in het kwartaal geven we een Webinar waarin we je meenemen in alle ontwikkelingen rondom TerraIndex en de markt. Daarnaast laten we op onze wiki zien wat de nieuwe features in TerraIndex zijn en kun je zien wat er op de roadmap staat.

    TerraIndex © 2024