DigitaliseringBetrouwbaarheidEfficiëntieTijdbesparingTauw België: ‘TerraIndex software biedt echt een totaaloplossing’

Tauw TerraIndex software digitalisering automatisering bodemonderzoek

TAUW levert milieutechniek en adviesdiensten aan zowel de publieke als de private sector. Sinds 1928 groeide TAUW uit, van een bedrijf met 5 werknemers, tot een toonaangevend Europees milieuadviesbureau. TAUW telt 1200+ medewerkers, verspreid over 28 vestigingen in 5 Europese landen – waaronder België

‘We kozen voor TerraIndex omdat de software echt een totaaloplossing biedt; dat maakt TerraIndex zo aantrekkelijk’

Het gebruik van TerraIndex wordt binnen ons bedrijf als zeer positief ervaren
‘Bij TAUW België werken we al bijna 3 jaar samen met TerraIndex. Het gebruik van TerraIndex wordt binnen ons bedrijf als zeer positief ervaren. De software werkt intuïtief en het exporteren van data gaat heel eenvoudig. De software, zowel de web- als app-versie, wordt dagelijks gebruikt voor al onze projecten en bouwplaatsen.

Voorheen werkten we met verschillende programma’s. Voor elke stap gebruikten we een andere tool. Het delen en toegankelijk maken van de gegevens ging niet altijd even makkelijk. We liepen geregeld het risico om gegevens te verliezen.

Het was voor ons belangrijk een manier te vinden om alle informatie te centraliseren, van de gegevens uit het veld tot aan de analyseresultaten. Om het verlies van data te voorkomen, zochten we naar software waarmee gegevens direct – al tijdens het verzamelen in het veld – geüpload konden worden naar één veilige plek.’

Sinds we TerraIndex gebruiken besparen we enorm veel tijd
‘We kozen voor TerraIndex omdat de software echt een totaaloplossing biedt; dat maakt TerraIndex zo aantrekkelijk. Alle gebruikers werken samen in en vanuit één gebruikersomgeving. Gegevens kunnen éénvoudig worden gedeeld en analyseresultaten zijn direct inzichtelijk. Vervolgens kunnen we verschillende rapporten uitdraaien om de resultaten te vergelijken met de in België geldende normen. Ook dat is erg waardevol.

Sinds we TerraIndex gebruiken besparen we enorm veel tijd. Dit is één van de grootste voordelen. We kunnen de informatie uit het veld rechtstreeks inzien. We hoeven niet tot het einde van de dag op de boorprofielen te wachten, maar kunnen direct communiceren met de veldwerker. Mochten we extra gegevens nodig hebben, dan kunnen we de veldwerker direct vragen de extra handelingen te verrichten.’

Ook het bestellen van labodrachten gaat veel sneller en gemakkelijker. De boorprofielen zijn snel beschikbaar en de monsters worden in het veld al gescand. Alle analysepakketten zijn in TerraIndex terug te vinden – inclusief de prijzen – en kunnen direct geselecteerd worden.’

Met TerraIndex wordt de kwaliteit van het onderzoek continu verbeterd
‘Dankzij de TerraIndex-karteringstools kan de veldwerker onmiddellijk afwijkingen in de lokalisatie van de boorlocaties zien. Vervolgens kunnen deze met GPS gecorrigeerd worden. De mogelijkheid om boorlocaties op de kaart te visualiseren, helpt de projectmanager bij het identificeren en prioriteren ervan.

De samenwerking met de verschillende partners is door TerraIndex ook verbeterd. Ook zij kunnen hun gegevens direct naar TerraIndex importeren; alle gebruikers hebben toegang. Vervolgens kunnen wij de gegevens selecteren die wij noodzakelijk achten voor het onderzoek.

Alle informatie wordt op dezelfde manier verzameld en weergegeven. Deze standaardisatie van gegevens waarborgt de kwaliteit van het onderzoek. Met TerraIndex wordt het verlies van gegevens beperkt tot een minimum. Doordat alle gebruikers live met elkaar kunnen communiceren, kunnen werkzaamheden direct worden bijgestuurd om zo de gegevens aan te vullen waar nodig.

Met TerraIndex wordt de kwaliteit van het onderzoek continu verbeterd. TerraIndex levert niet alleen software, maar laat ook het proces evolueren. De software wordt continu ontwikkeld en functionaliteiten worden aangepast voor verschillende landen en regio’s.

Voor België heeft TerraIndex een grote inspanning geleverd om de software aan te passen aan onze drie regio’s, met elk hun eigen normen!’

TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering
TerraIndex

TerraIndex is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van automatisering, standaardisering en ketenintegratie van bodemonderzoek. Met de TerraIndex software kan het gehele proces – van veldwerk tot rapportage – snel, veilig en nauwkeurig worden uitgevoerd.

Contact

De Groene Haven 282
2627 CD Delft
Nederland

+31 15 251 2840
info@terraindex.com

KVK 27239531
BTW-nummer NL810289374B01
IBAN NL36RABO0383427118
SWIFT code RABONL2U

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het automatiseren van bodemonderzoek? 1 keer in het kwartaal geven we een Webinar waarin we je meenemen in alle ontwikkelingen rondom TerraIndex en de markt. Daarnaast laten we op onze wiki zien wat de nieuwe features in TerraIndex zijn en kun je zien wat er op de roadmap staat.

    TerraIndex © 2021