EfficiëntieTijdbesparingDigitaliseringBetrouwbaarheidTauw Frankrijk: ‘Digitaliseren is efficiënter, veiliger en tijdbesparend’

Tauw TerraIndex software digitalisering automatisering bodemonderzoek

TAUW levert milieutechniek en adviesdiensten aan zowel de publieke als de private sector. Sinds 1928 groeide TAUW, van een bedrijf met 5 werknemers, uit tot een toonaangevend Europees milieuadviesbureau met 1200+ medewerkers.

‘Digitaliseren is efficiënter, veiliger en tijdbesparend’

In 2020 hebben wij ons gehele onderzoeksproces gedigitaliseerd. Voorheen werkten we met geformatteerde vellen papier, die we invulden met een pen. Door regen en wind waren de vellen vaak minder goed leesbaar. Hiernaast moesten we alle gegevens opnieuw invoeren in Excel. En dat kostte onnodig veel tijd.

Ook wilden we de betrouwbaarheid van onze data waarborgen en geen tijd meer verspillen aan het opnieuw invoeren van gegevens of het moeten wachten op de terugkeer van een collega uit het veld. Digitalisering biedt veel mogelijkheden om gegevens op te slaan, te archiveren en te delen.

Voor ons was het van belang dat de software en app direct makkelijk te gebruiken zouden zijn. Ons bedrijf heeft verschillende certificeringen die ons in staat stellen kwaliteitsdiensten te garanderen. Het was daarom belangrijk dat de software volgens deze normen en eisen informatie kon verstrekken. TerraIndex bood hierin de uitkomst.

Sinds wij met TerraIndex werken besparen we veel tijd. Informatie hoeft slechts één keer ingevoerd te worden en wordt meteen gedeeld met het kantoor. We kunnen nu vanuit één digitaal platform alles doen: gegevens bekijken, automatisch boorlocaties genereren met GIS, laboratorium analyses aanvragen en analyseresultaten ontvangen. De gestructureerde data en de gestandaardiseerde weergave verhogen het gebruiksgemak.

Het digitaliseren van bodemonderzoek is efficiënter, veiliger en tijdbesparend.

TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering
TerraIndex

TerraIndex is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van automatisering, standaardisering en ketenintegratie van bodemonderzoek. Met de TerraIndex software kan het gehele proces – van veldwerk tot rapportage – snel, veilig en nauwkeurig worden uitgevoerd.

Contact

De Groene Haven 282
2627 CD Delft
Nederland

+31 15 251 2840
info@terraindex.com

KVK 27239531
BTW-nummer NL810289374B01
IBAN NL36RABO0383427118
SWIFT code RABONL2U

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het automatiseren van bodemonderzoek? 1 keer in het kwartaal geven we een Webinar waarin we je meenemen in alle ontwikkelingen rondom TerraIndex en de markt. Daarnaast laten we op onze wiki zien wat de nieuwe features in TerraIndex zijn en kun je zien wat er op de roadmap staat.

    TerraIndex © 2024