ActueelTIWeb Newsfeedsso_nlObstakel bij de geplande toetsingen week 3 - TerraIndex

Vorige week hebben we aangegeven dat de toetsingen T.102 (Beoordeling kwaliteitsklassen ontvangende landbodem) en de T.104 (Beoordeling kwaliteitsklassen van grond bij toepassen in een oppervlaktewaterlichaam) deze week beschikbaar zouden komen. Het betreffen tijdelijke rapporten gebaseerd respectievelijk op de huidige T.2- en T.4-toetsing volgens de factsheet van Rijkswaterstaat.

Zoals je wellicht gemerkt hebt, zijn de toetsingen nog niet beschikbaar. Tijdens het gereed maken van de T.102-toetsing zijn we er namelijk achter gekomen dat er vermoedelijk een fout zit in de factsheet van Rijkswaterstaat: De twee hoogste stof beoordelingen (matig en sterk verontreinigd) zouden hoger dan Interventiewaarde en hoger dan Industrie moeten zijn. Daarnaast wordt er in de factsheet verwezen naar Bijlage B, tabel 1 Rbk 2022. Dit gaat over toepassen op bodem, terwijl de T2 gaat over ontvangende landbodem. In de vorige BoToVa toetsing waren dit twee andere toetsingen met andere normeringen voor stoffen.

Op dit moment zijn wij hierover nog in gesprek met Rijkswaterstaat. Zodra wij hier meer over weten zullen we dit aan jullie laten weten.

TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering
TerraIndex

TerraIndex is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van automatisering, standaardisering en ketenintegratie van bodemonderzoek. Met de TerraIndex software kan het gehele proces – van veldwerk tot rapportage – snel, veilig en nauwkeurig worden uitgevoerd.

Contact

De Groene Haven 282
2627 CD Delft
Nederland

+31 15 251 2840
info@terraindex.com

KVK 27239531
BTW-nummer NL810289374B01
IBAN NL36RABO0383427118
SWIFT code RABONL2U

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het automatiseren van bodemonderzoek? 1 keer in het kwartaal geven we een Webinar waarin we je meenemen in alle ontwikkelingen rondom TerraIndex en de markt. Daarnaast laten we op onze wiki zien wat de nieuwe features in TerraIndex zijn en kun je zien wat er op de roadmap staat.

    TerraIndex © 2024