TIWeb NewsfeedActueelsso_nlVerandering sommaties PFAS bij Mistral - TerraIndex

Vorige week maandag hebben wij vernomen dat per 15 januari de sommaties voor het aanleveren van PFAS bij Mistral aangepast moeten worden. Nadat we dit bericht hebben binnen gekregen zijn we meteen aan de slag gegaan om hier verduidelijking op te krijgen. Vanuit de labs hebben wij vernomen dat deze nieuwe sommaties nog niet aangeleverd kunnen worden aan TerraIndex omdat de nieuwe stofcodes die hiervoor nodig zijn niet beschikbaar zijn. De labs hebben deze nieuwe stofcodes aangevraagd bij SIKB maar zijn afgekeurd door SIKB omdat het onduidelijk is wat nu het daadwerkelijke verschil is met de oude codes.

 

Komende week is er een lab-breed overleg gepland waarbij SGS, AgroLab en Eurofins zullen aansluiten om inhoudelijk te kijken naar wat de aanpassing bij Mistral inhoud. Nadat hier uitsluitsel uit is gekomen zullen we de nodige stappen gaan ondernemen om dit beschikbaar te maken voor jullie.

 

De stappen die moeten worden ondernomen zijn

  1. Alle laboratoria moeten de nieuwe PFAS sommaties gaan aanleveren
  2. Wij zullen deze moeten gaan importeren
  3. Onze Mistral export zal moeten worden geüpdatet
  4. Rapportages en toetsingen die betrekking hebben op deze PFAS zullen moeten worden bijgewerkt
TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering
TerraIndex

TerraIndex is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van automatisering, standaardisering en ketenintegratie van bodemonderzoek. Met de TerraIndex software kan het gehele proces – van veldwerk tot rapportage – snel, veilig en nauwkeurig worden uitgevoerd.

Contact

De Groene Haven 282
2627 CD Delft
Nederland

+31 15 251 2840
info@terraindex.com

KVK 27239531
BTW-nummer NL810289374B01
IBAN NL36RABO0383427118
SWIFT code RABONL2U

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het automatiseren van bodemonderzoek? 1 keer in het kwartaal geven we een Webinar waarin we je meenemen in alle ontwikkelingen rondom TerraIndex en de markt. Daarnaast laten we op onze wiki zien wat de nieuwe features in TerraIndex zijn en kun je zien wat er op de roadmap staat.

    TerraIndex © 2024