ActueelTIWeb Newsfeedsso_nlTerraIndex Toetsingsservice - TerraIndex

TerraIndex Toetsingsservice

Net voor de feestdagen is onze eigen toetsingsservice gelanceerd! De toetsingen die hierop beschikbaar zijn, zijn gebaseerd op BoToVa. Een prachtige afsluiting van het oude jaar en een fantastische start van 2024!

Door het hebben van een eigen toetsingsservice hebben we zelf het onderhoud in hand. We kunnen hierdoor sneller reageren op wetswijzigingen en de stabiliteit van de toetsingen beter waarborgen. De afgelopen maand zijn we hard aan het werk gegaan en hebben de huidige BoToVa toetsingen die voor de omgevingswet beschikbaar waren ingebouwd en extra aanvullingen hierop gedaan. Zodra BoToVa de toetsingen voor de nieuwe omgevingswet heeft, zullen we BoToVa als validatie service gebruiken in plaats van toetsingsservice.

Momenteel zijn op deze toetsingsservice de toetsingen T.101 en T.130 beschikbaar. De T.101-toetsing (Beoordeling kwaliteitsklassen van grond en baggerspecie bij toepassen op of in de landbodem) is een tijdelijk rapport dat is gebaseerd op de huidige T.1-toetsing volgens de factsheet van Rijkswaterstaat. De T.130 toetsing is gebaseerd op de T.12-toetsing volgens de factsheet van Rijkswaterstaat en betreft de beoordeling aan de interventiewaarde bodemkwaliteit (landbodem).

Op deze toetsingsservice zullen in week 3 ook de toetsingen T.102 (Beoordeling kwaliteitsklassen ontvangende landbodem) en de T.104 (Beoordeling kwaliteitsklassen van grond bij toepassen in een oppervlaktewaterlichaam) beschikbaar zijn. Dit zijn tijdelijke rapporten gebaseerd respectievelijk op de huidige T.2- en T.4-toetsing volgens de factsheet van Rijkswaterstaat.

Voor de volledigheid:
– De factsheet van BoToVa is hier te vinden:
https://www.bodemplus.nl/bibliotheek/@287157/factsheet-botova-wijzigingen-omgevingswet/
– In de factsheet wordt verwezen naar Bijlage B, tabel 1 Rbk 2022. Deze is hier te vinden:
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2023-1338.html#d17e8791

TerraIndex software bodemonderzoek soil investigation automation automatisering
TerraIndex

TerraIndex is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van automatisering, standaardisering en ketenintegratie van bodemonderzoek. Met de TerraIndex software kan het gehele proces – van veldwerk tot rapportage – snel, veilig en nauwkeurig worden uitgevoerd.

Contact

De Groene Haven 282
2627 CD Delft
Nederland

+31 15 251 2840
info@terraindex.com

KVK 27239531
BTW-nummer NL810289374B01
IBAN NL36RABO0383427118
SWIFT code RABONL2U

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het automatiseren van bodemonderzoek? 1 keer in het kwartaal geven we een Webinar waarin we je meenemen in alle ontwikkelingen rondom TerraIndex en de markt. Daarnaast laten we op onze wiki zien wat de nieuwe features in TerraIndex zijn en kun je zien wat er op de roadmap staat.

    TerraIndex © 2021